Парубій застеріг від "загравання" з Путіним  / фото УНІАН

Світ має зупинити президента РФ Володимира Путіна, бо наслідки його дій будуть трагічними для всіх країн.

Як передає кореспондент УНІАН, таке переконання голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив у виступі на засіданні парламенту у зв’язку з п’ятими роковинами від початку збройної агресії Росії проти України.

Він зазначив, що всі ті, хто говорить, що з Путіним необхідно рахуватися, вести перемовини, йти на поступки і компроміси, «грають на руку Москви».

Відео дня

«Або світ зупинить Путіна, або наслідки його дій можуть стати непередбачуваними, а якщо відверто – трагічними і руйнівними для всього світу», - підкреслив Парубій.

Читайте також"Ставки у війні надвисокі": Порошенко пояснив, чому для Путіна настільки важлива Україна

Він зазначив, що зупинити агресію РФ необхідно не тільки шляхом запровадження санкцій, але й за допомогою «єдиної інтегральної протидії на всіх напрямках – військовому, економічному, енергетичному, дипломатичному, інформаційному».

Спікер наголосив, що російська агресія проявляється також в «інформаційній та енергетичній експансії». За його словами, спочатку йде інформаційна масована підтримка, а потім «приходять російські танки».

«І наше головне завдання - зупинити Путіна і зберегти мир», - заявив Парубій.

Він наголосив, що шлях України пролягає до Європейського Союзу і НАТО, і «ми не дозволимо повернути нас зі шляху, за який боровся Майдан».

Парубій закликав не боятися Росії.

«Не бійтеся, бо імперська, агресивна Росія Путіна - це насправді «колос на глиняних ногах», - сказав він.

На думку голови Верховної Ради, помилкою міжнародної спільноти була відсутність адекватної відповіді на агресію РФ проти Грузії у 2008 році. За словами Парубія, якби така реакція була, то Путін «не посмів би зробити наступний крок» у 2014 році, анексувавши Крим та окупувавши частину Донбасу.

Він наголосив, що головною метою Кремля є відновлення повного контролю над всім пострадянським простором.

За словами спікера, «Путін - глобальна загроза для всього світу», і той, хто цього не хоче чи боїться це визнати, - «той насправді запрошує «русский мир» і «зелених чоловічків» до себе додому».

Він підкреслив, що будь-які намагання домовитися Путін розцінює як слабкість, бо він розуміє тільки мову сили.

Разом з тим Парубій наголосив, що «Путіна можна перемагати і Путіна треба перемагати».