Ілюстрація REUTERS

22 жовтня планується візит президента України Володимира Зеленського до Японії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час спільного засідання Комітетів Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та з питань інтеграції України з Європейським Союзом повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Читайте такожПредставники всіх держав-членів НАТО відвідають Київ 31 жовтня

Відео дня

"Ми будемо планувати візити президента в країни тих регіонів, які для нас важливі з точки зору економіки. Наприклад, Азійський регіон. Має бути активна діяльність на цьому напрямку. Можу анонсувати, що 22 жовтня планується візит президента до Японії", - сказав він і додав, що йдеться про подію з інтронізації імператора.

Водночас, цей візит буде використано і для зустрічі з керівництвом Японії, з прем'єр-міністром, а також лідерами інших країн.

Також Жовква зауважив, що в Латинській Америці є країни, які потребують більше уваги з точки зору зовнішньої політики України.

"Будемо планувати у 2020 році візити президента або можемо назвати це турне до країн Латинської Америки, Бразилія", - зазначив представник ОП.

Крім того, Жовква відзначив, що є ініціативи з активізації економічної та зовнішньополітичної взаємодії з країнами Африканського регіону.

"Можливо, вже до кінця року буде певна важлива подія і в цьому напрямку", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 23 вересня відвідає США, де зустрінеться з Трампом.