Новий проєкт має спростити звітність компаній перед військкоматами / УНІАН

Кабінет міністрів України має намір спростити звітність українських компаній перед військкоматами у зв'язку з тим, що український бізнес часто скаржиться на зайву бюрократію в листуванні з військкоматами.

Читайте такожВ Україні повернули призов в армію з 18 років (відео)

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Одна з частих скарг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується військкоматів. За нашими законами компанії повинні з ними постійно листуватися з приводу своїх співробітників. Годі й казати, що все листування виключно в паперовій формі", - написав Дубілет.

За його словами, після ряду зустрічей з Міністерством оборони та іншими органами було прийнято рішення запустити проект, який складатиметься з двох частин і дасть змогу спростити звітність компаній перед військкоматами.

"Як відомо, зараз компанії подають щодо своїх співробітників звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів щодо військового квитка і вбити, таким чином, паперові документи", - повідомив Дубілет, зазначивши, що, таким чином, державі не потрібно буде витрачати час і гроші і створювати нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

"І по-друге. Зараз бізнес повинен повідомляти у військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне - зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично відправляти ці дані в військкомати, не відволікаючи бізнес", - наголосив він.

При цьому міністр Кабміну додав, що зараз уряд складає план впровадження проекту.

"Я розраховую, що маємо все запустити і змінити законодавство вже цього року", - підсумував Дубілет.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2019 року Дмитро Дубілет анонсував упродовж трьох місяців запуск сервісу, який дасть змогу позбутися необхідності представляти в державних установах квитанцію про оплату.