REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що до потенційних кандидатів на пост голови НБУ є дві вимоги – висока професійність і кришталево чиста репутація. Кандидатуру глава уряду обіцяє обрати найближчими днями.

Наразі президент України Володимир Зеленський проводить консультації з потенційними кандидатами, розповів Денис Шмигаль упроекті "Свобода слова Савіка Шустера".

Читайте такожПерша заступниця голови Нацбанку Рожкова призначена в.о керівника НБУ

Відео дня

"Законодавство України виписано так, що заміна керівника НБУ ніяк не вплине на курс і стабільність валюти. Те, що ми не призначили сьогодні нового керівника, якраз підтверджує, що рішення Якова Смолія було для нас несподіванкою", – наголосив прем'єр.

Він пояснив, що владі потрібно декілька днів на консультації між собою і з кандидатами, аби обрати належну кандидатуру.

"Сьогодні, завтра чи післязавтра – у найближчі дні така кандидатура буде обрана. Усі керівники банків, основні гравці банківського ринку назвали свої пропозиції, а ми створили свій шорт-лист", – розповів Денис Шмигаль.

Як повідомляв раніше УНІАН, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України. Причиною цього рішення він назвав політичний тиск.