Аніта Луценко та Юлія Богдан назвали свої топ-3 рецептів / фото instagram.com/wowbodyslim/

За останній місяць літа можна встигнути ще багато чого - наприклад, насолодитися смачними і корисними стравами з сезонних продуктів.

Саме тому відомі фітнес-тренери Аніта Луценко та Юлія Богдан вирішили поділитися простими літніми рецептами - смачними і корисними стравами, пише Cosmo.com.ua.

Читайте такожЯк приготувати смачні оладки вдома: прості рецепти

Відео дня

Перші на черзі - рецепти смачних і корисних літніх сніданків, які варто взяти на озброєння в серпні (і не тільки!).

Булгур і запіканка з кабачка / фото: ua.depositphotos.com

Булгур і запіканка з кабачка з сиром

Час готування: 35 хвилин

Складові:

  • Булгур - 60 г
  • Кабачок - 100 г
  • Помідор - 50 г
  • Ріпчаста цибуля - 20 г
  • Моцарела - 30 г
  • Ц/з борошно - 1 ст.л.
  • Яйце - 1 шт
  • Вершкове масло 82,5% - 3 г

Як готувати:

  1. Попередньо розігріти духовку до 200 ° С. Зварити булгур до готовності в співвідношенні води 1: 2.
  2. Кабачок натерти на середній тертці, цибулю дрібно нашаткувати. Кабачок добре віджати, щоб пішла вся зайва рідина. Все перемішати.
  3. Борошно змішати з яйцем, посолити і поперчити.
  4. Форму для випікання змастити вершковим маслом. На дно викласти овочі.
  5. Залити тестом і поставити в духовку на 15 хвилин. Вийняти, викласти пластинки помідора і посипати зверху тертим сиром.
  6. Запікати ще 15 хвилин, в залежності від глибини форми. Подавати з булгуром.
Вівсяна каша з кабачком / фото: ua.depositphotos.com

Вівсяна каша з кабачком, шпинатом і кунжутом

Час приготування: 20 хвилин

Складові:

  • кабачок або цукіні - 120 г
  • шпинат (свіжий або заморожений) - 70 г
  • вівсяна крупа (плющення) - 50 г
  • цибуля ріпчаста - 20 г
  • будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза) - 10 г
  • вершкове масло 82,5% - 5 г (1 ч. л.)
  • кунжут - 10 г (2 ч. л.)
  • морська сіль, перець - за смаком

Як готувати:

  1. Вівсяну крупу відварити в підсоленій воді до готовності протягом 15 хвилин.
  2. Цибулю дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі. Додати порізаний на невеликі кубики кабачок або цукіні, шпинат, приправити сіллю і перцем, протушкувати 10-15 хвилин, поки вариться каша.
  3. Готові овочі додати в кашу разом з насінням. Посипати подрібненою зеленню.
Оладки з брокколі / фото: ua.depositphotos.com

Оладки з брокколі з йогуртом

Час приготування: 15 хвилин

Складові:

  • брокколі - 200 г
  • йогурт 2,5% без добавок - 100 мл
  • яйце - 1 шт.
  • ц / з борошно (або вівсяна) - 1 ст. л.
  • сир фета - 20 г
  • будь-яка зелень (кріп, петрушка, кінза) - 5 г (1 ч.л.)
  • морська сіль, перець - за смаком

Як готувати:

  1. Відварити брокколі в киплячій воді 5-7 хвилин;
  2. Окремо збити 1 яйце, цільнозернове борошно (можна вівсяне), сіль, перець, зелень, натерти сир, перемішати з нарізаною брокколі;
  3. Викласти на попередньо розігріту сковороду, обсмажувати по 3 хвилини з кожного боку (на антипригарній сковороді без масла або на топленому маслі);
  4. Викласти на тарілку, подавати з йогуртом.