TSMC хоче влаштувати революцію на ринку мікросхем / Wikipedia

Тайванська компанія TSMC - найбільший контрактний виробник напівпровідникової продукції, створює комплекс для освоєння 2-нанометрового техпроцесу.

Читайте такожМаск анонсував через три роки випуск бюджетної Tesla за $25 тисяч

Як повідомляє IXBT, комплекс буде включати в себе дослідний і дослідно-конструкторський центр, а також виробничий блок. Нові об'єкти будуть розташовані недалеко від штаб-квартири TSMC в науковому парку Сіньчжу, Тайвань.

Відео дня

За попередніми даними, в 2-нанометровому техпроцесі буде використовуватися технологія Gate-All-Around (GAA). Паралельно виробник почав планувати розробку 1-нанометрового техпроцесу.

Крім того, TSMC вдосконалює технології упаковки чіпів. Він планує прискорити впровадження таких передових технологій упаковки, як SoIC, InFO, CoWoS і WoW. Ці технології будуть впроваджені в серійному виробництві в другій половині 2021 року.

Як відомо, від рівня техпроцесу залежить компактність, потужність і енергоефективність процесорів. Освоєння нового техпроцесу вимагає від виробників коштовної модернізації виробництва. 

Монополія TSMC

  • За даними відкритих джерел, TSMC займає на ринку напівпровідникових мікросхем частку в більш ніж 55%.
  • Серед клієнтів компанії - MediaTek, Huawei (до введення санкцій), Realtek, AMD, NVIDIA, Qualcomm, ARM Holdings, Apple та інші. Чіпи TSMC масово використовуються в смартфонах і комп'ютерах.
  • У серпні 2020 року в TSMC заявили про те, що вже почали серійне виробництво чіпів за нормами 5 нм.