Ще одна громада перейшла у Православну церкву України / фото УНІАН

В Одеській області громада Свято-Троїцького храму села Новоєлизаветівка Ширяївського району прийняла рішення про перехід з колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Одеської єпархії Православної церкви України.

Читайте також"Ніхто не закривав перед нами ніяких воріт": паломники ПЦУ на Афоні спростували російську пропаганду (відео)

Як повідомили в Одеській єпархії ПЦУ, в суботу, 16 лютого, громада Свято-Троїцького храму Новоєлизаветівки покинула Балтську єпархію колишньої УПЦ МП і приєдналася до Одеської єпархії ПЦУ.

Відео дня

«У селі Новоєлизаветівка завжди діяв лише один храм. Спочатку в ньому був заснований приход Української православної церкви Київського патріархату, яка діяла з 1996 по 2002 рік, а в 2002 році священик обманом перевів приход до УПЦ МП», - повідомили в єпархії.

Зазначається, що парафіяни вже самі вирішили приєднатися до ПЦУ. Зокрема, громада Свято-Троїцького приходу села Новоєлизаветівка одноголосно проголосувала за перехід до ПЦУ.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня громада святого Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району Одеської області першою оголосила про перехід з колишньої УПЦ МП до Православної церкви України. 25 січня аналогічне рішення прийняла громада смт Сарата, 9 лютого - громада Свято-Успенського храму селища Маринове.