Від вибухів загинуло три людини / фото УНІАН

Стан двох постраждалих після розмінування боєприпасів на військовому арсеналі у Балаклії медики оцінюють як задовільний, ще одного — середньої важкості.

Про це повідомляє hromadske.

Читайте такожАрсенал у Балаклії не становить загрози для місцевого населення - військові (відео)

Відео дня

«Все добре. Живий-здоровий. Я все пам’ятаю, як трапилося. В мене психолог. Я з ним спілкуюсь, працюю», — сказав постраждалий сапер Сергій.

Як повідомив начальник клініки ушкоджень Військово-медичного центру Північного регіону Олександр Бородай, пацієнти активні та можуть самостійно пересуватися. 

«У нашому центрі знаходиться двоє хворих. Один — з поверхневими опіками обличчя та тулуба (близько 3% тіла), інший — з забоєм ліктьового суглоба. Стан їх задовільний. Ще один постраждалий знаходиться у 4-й лікарні (Харкова — ред.). Стан його — середньої важкості», — розповів Бородай.

За його словами, на лікування сапера з опіками знадобиться три тижні, пацієнту з забоєм — тиждень.

Ще один травмований від госпіталізації відмовився.

Нагадаємо, через два дні після вибухів, 17 листопада, у лікарні Харкова помер 43-річний сапер. Він став третьою жертвою.

«Стан був важкий, який ускладнився надалі. Мали місце і опіки, і осколкові поранення, і вибухова травма», — пояснив причину смерті Бородай.

15 листопада у Балаклії місцеві почули вибухи. У ЗСУ заявили, що ситуація планова — військовослужбовці проводили утилізацію залишків боєприпасів, які не можна транспортувати.

У той же день стало відомо, що внаслідок вибуху на складі боєприпасів двоє військовослужбовців загинули, ще п'ятеро постраждали. 

У Генштабі ЗСУ заявили, що ймовірною причиною вибухів боєприпасів у Балаклії є загоряння твердопаливного двигуна до ракети.