Ілюстрація / REUTERS

Міський голова Києва Віталій Кличко назвав умови, за яких у столиці може бути призупинене запроваджене послаблення карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, під час онлайн-брифінгу Кличко зауважив: «Ми поступово послаблюємо обмеження. Спостерігаємо, як в цій ситуації буде розповсюджуватися вірус. Головне - щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих буде збільшуватися, в нас є алгоритм дій».

Читайте такожУ київському метро пропонують встановити рамки для температурного скринінгу

Відео дня

За словами Кличка, Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень.

Як сказав мер, столична комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про умови, за яких столиці може призупинити запроваджені послаблення карантинних обмежень: якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становитиме більше, ніж 24 особи на 100 тисяч населення; якщо завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде понад 75%.

За словами Кличка, уряд визначив показники, за якими можна запроваджувати послаблення, а влада Києва розробила алгоритм, за яким, у разі погіршення епідеміологічної ситуації, місто вживаватиме заходів і посилюватиме обмеження, щоб упередити стрімке розповсюдження вірусу.

«Тому ще раз звертаюся до всіх: давайте разом не допустимо повернення до карантину! Давайте дотримуватися правил безпеки - не нехтувати масками, рукавичками, соціальною дистанцією, уважно ставитися до свого здоров’я! Це – нескладно і дуже необхідно», - закликав мер.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 28 травня зареєстровано 2 тис. 793 випадки захворювання на COVID-19, за добу - 54 нових.