Перевізників та пасажирів просять дотримуватимуться протиепідеміологічних заходів / фото avtobys.in.ua

У Чернігівській області відучора відновлено міжобласні пасажирські перевезення.

Про це УНІАН повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, відновили роботу 15 із 16 автостанцій області (не запрацювала з економічних причин автобусна станція у Новгород-Сіверську).

Відео дня

Зазначається, що в усіх районах області відучора відновилися приміські, міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, окрім Куликівського. У цьому районі місцеві органи самоврядування, враховуючи наявність випадків захворюваності на коронавірус і контактних осіб, не пішли на послаблення карантинних заходів, тому рух автобусів не відновлений.

Крім того, у Бобровицькому районі рух автобусів відновився практично всюди, окрім сіл Олександрівка та Кобижча, де зафіксовані випадки COVID-19.

«Поступово рух транспорту повертається до звичного графіку. Але за умови, що усі учасники перевезень сумлінно дотримуватимуться протиепідеміологічних заходів. Перевізники – дезінфікуватимуть салони автобусів після кожного рейсу, братимуть не більше пасажирів, ніж місць в салоні. У поїздці до регіону, де карантин поки не послаблюється, дозволяється перевозити людей не більше, ніж 50 відсотків кількості місць для сидіння, зафіксованих у документах на транспорт. Місця поруч, спереду та позаду пасажира мають бути вільними», - прокоментували у Чернігівській облдержадміністрації.

Подорожуючі також повинні дотримуватися правил безпеки: користуватися засобами індивідуального захисту, не порушувати соціальну дистанцію.

Також на залізниці відновлено рух приміських поїздів.

Як повідомляв УНІАН, з 1 червня міжобласні автобусні перевезення відновили 10 областей - Харківська, Полтавська, Черкаська, Одеська, Донецька, Луганська, Івано-Франківська, Тернопільська, Житомирська і частково Хмельницька.