Чоловік помер від раку / фото facebook.com/crimeansolidarity

У Криму помер батько політв'язня Рустема Шейхалієва, який зараз перебуває під слідством і утримується в СІЗО Сімферополя.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці "Кримської солідарності" в Facebook.

"Щойно повідомили про смерть Динара Шейхалієва. Це батько політв'язня, громадянського журналіста Рустема Шейхалієва, який зараз перебуває під слідством і утримується в СІЗО Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що півтора місяця тому 63-річному кримському татарину несподівано поставили діагноз - рак.

"Онкологічне захворювання розвивалося стрімко, чоловік не міг впоратися зі стресом після арешту сина в березні 2019 року. Його найбільшим бажанням було побачити сина вільним", - зазначили в "Кримській солідарності".

Читайте такожПомер син Віктора Павліка, який боровся з онкологією

Довідка УНІАН. 27 березня 2019 року в окупованому Криму пройшли обшуки в десятках будинків кримських татар, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27-29 березня російські силовики затримали 23 кримських татар, з них троє перебували в Ростові-на-Дону. Пізніше було затримано кримських татар Раїма Айвазова і Ескендера Сулейманова, яких слідчі також включили до провадження цієї кримінальної справи.

Проти них порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Зокрема, їх звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".