Перший матч збірних у відборі завершився з рахунком 0:0 / фото: УАФ

В рамках відбору на Євро-2020 14 жовтня збірна України проведе матч проти збірної Португалії. Зустріч пройде на НСК "Олімпійський" в Києві.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Україна - Португалія.

Початок зустрічі - о 21.45.

Відео дня

Україна - Португалія: де дивитися матч по ТБ

Збірна України

Українці лідирують у групі B після шести матчів, набравши 16 очок і випереджаючи португальців на п'ять пунктів. У майбутнього суперника при цьому є гра в запасі. Команда Андрія Шевченка на 99% оформила путівку на чемпіонат, адже для зворотного треба буде поступитися португальцям, а також сербам з рахунком 0:6, що виглядає фантастикою.

Набагато приємніше міркувати про те, що нічия в майбутній грі дозволить команді Андрія Шевченка оформити достроковий вихід на Євро-2020. Зараз наша збірна має серію із п'яти поспіль перемог і лише один пропущений м'яч - це найкращий показник поряд з бельгійцями у всьому відборі.

Минулий матч підопічні Шевченка провели 11 жовтня, обігравши у Харкові Литву - 2:0. Тренерський штаб використовував ротацію і робив заміни, щоб не навантажувати лідерів, тому навряд чи у збірної буде сильна втома.

Замість Жуніора Мораєса можна чекати на вістрі атаки Романа Яремчука, а також в цілому більш оборонну схему з Віталієм Миколенком на лівому фланзі захисту - динамівець відмінно проявив себе проти португальців ще в першому поєдинку на виїзді (0:0).

Взагалі кадрова ситуація у збірної України нормальна. Всі здорові та готуються до гри, тому вибір у Андрія Шевченка буде більш ніж гідний.

Україна - Португалія: прогноз букмекерів

Збірна Португалії

Португальці не поступаються Україні в плані ігрової форми. Команда є чинним чемпіоном Європи та давно демонструє високий рівень. Підопічні Фернанду Сантуша не програють в останніх 19 матчах кваліфікації - це говорить про багато що.

В останніх трьох іграх Португалія зуміла перемогти. У минулому вдома був впевнено розбитий Люксембург - 3:0. Португальцям потрібна перемога і в Києві, якщо команда хоче перестрахуватися і поборотися за перше місце.

У цілому за складом питань практично немає. Головна ставка - на Кріштіану Роналду, який дуже постарається забити свій 700-й гол у кар'єрі. Португалець навряд чи буде закріплений за якоюсь однією позицією і буде діяти по всьому фронту.

Не менш небезпечною зброєю гостей є одноклубник Зінченка з "Ман Сіті" Бернарду Сілва. Хавбек вже вийшов на світовий рівень і обов'язково спробує створити проблеми нашим захисникам. Ще один козир - Жоау Феліш. Форвард "Атлетіко" виглядав блякло проти Люксембурга, але це не скасовує його потенціал.

Португальці тричі зустрічалися зі збірною України. Якщо в минулому матчі в цьому році була нульова нічия, то в далекому 1996-му команди обмінялися домашніми перемогами - 2:1 у Києві та 1:0 в Порту.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Малиновський, Степаненко, Зінченко, Ярмоленко, Яремчук, Коноплянка.

Португалія: Патрісіу, Семеду, Діаш, Пепе, Геррейру, Невеш, Данілу, Фернандеш, Бернарду, Роналду, Феліш.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Однозначно, будемо грати в наш футбол. Не думаю, що якась з команд буде грати на нічию. Гравці готуються до серйозного матчу з серйозним суперником. Думаю, будь-якій команді проблематично грати через два дні на третій. Виходячи з цього, в матчі з Литвою були зроблені заміни. Дали можливість провідним гравцям у другому таймі отримати 15-20 хвилин часу для відновлення".

Головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш:

"Завтра буде гра двох високотехнічних команд з відповідними гравцями. Треба відзначити роботу Андрія Шевченка і той факт, що грають багато гравців "Шахтаря", які своєю грою заслужили найкращої оцінки. Всі гравці збірної України перебувають у хорошій формі. Особливо хочу виділити Ярмоленка. Будемо готуватися до будь-яких сюрпризів".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з представником Англії Ентоні Тейлором.