Ілюстрація REUTERS

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергові обмеження бойовиками свободи пересування патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованому Донбасі.

Читайте такожНа Донбасі сьогодні загинули двоє українських військових, двох травмовано

Про це йдеться у повідомленні української сторони СЦКК, розміщеному на сторінці штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

«У щоденному звіті від 25 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулям Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпостах біля населених пунктів Староласпа, Заїченко, Приморське та Соснівське», - зазначає українська сторона.

Крім того, наголошується, що в пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Ізварине та у пішохідному пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Сєверний патрулю Місії було запропоновано залишити зазначені райони.

«П’ятий день поспіль представники збройних формувань Російської Федерації обмежують доступ спостерігачів Місії поблизу ділянки розведення сил і засобів в районі населеного пункту Петрівське до камери СММ», - констатує українська сторона СЦКК.