Доба на Донбасі минула без втрат / фото УНІАН

Протягом минулої доби, 8 серпня, обстрілів обстрілів з боку збройних формувань РФ на Донбасі не зафіксовано. Втім, бойовики здійснили 7 окремих вогневих провокацій.

Читайте також"Це відправна точка": Зеленський розповів, чого очікує від зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, противник з підствольного гранатомету зробив по одному пострілу у районі Шумів та Водяного. Ще по одному разу ворог вистрілив з автоматичних станкових гранатометів біля Попасної і Гнутового, а зі стрілецької зброї намагався спровокувати воїнів ОС і біля Новоолександрівки, Оріхового та Водяного.

Відео дня

Неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю бійців, тому українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись умов припинення вогню. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

Крім того, відмічене одне порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках ТКГ. Так, ворог здійснював інженерні роботи поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Пікузи.

  • Як відомо, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.
  • Раніше голова української делегації у Тристоронній контактній групі та перший президент України Леонід Кравчук заявив про чотири варіанти, якими можна здобути повне припинення вогню на Донбасі.