Борис Джонсон / REUTERS

Відносини між Росією та Великобританією можуть покращитися тільки після того, як Москва припинить свою "дестабілізуючу діяльність".

Як повідомляє DW, про це заявив британський прем'єр Борис Джонсон на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулася 19 січня у кулуарах конференції щодо Лівії в Берліні. Про слова Джонсона проінформувала його прес-секретар.

"Прем'єр-міністр сказав, що нормалізації двосторонніх відносин не буде, поки Росія не припинить дестабілізуючі дії, які несуть загрозу Сполученому Королівству та його союзникам і підривають безпеку наших громадян і нашу колективну безпеку", - повідомила вона журналістам.

Відео дня

Читайте такожДжонсон відмовив Шотландії у референдумі про незалежність

За її словами, основними темами зустрічі двох політиків стали питання безпеки в Лівії, Сирії, Іраку та Ірані.

Джонсон, зазначає його прес-секретар, також дав зрозуміти Путіну, що лінія Великобританії після отруєння у Солсбері Сергія Скрипаля в березні 2018 року залишається незмінною.

"Він ясно дав зрозуміти, що позиція Сполученого Королівства у Солсбері, де було безвідповідально використано хімічну зброю і здійснено кричущу спробу вбити невинних людей на британській землі, залишиться незмінною", - підкреслила представник британського уряду.

За її словами, Джонсон зазначив російському лідерові, що подібні дії не повинні повторитися.

Як повідомляв УНІАН, Путін "загубився" перед церемонією фотографування на конференції в Берліні.