Папа Римський провів історичну зустріч із лідером шиїтів / REUTERS

Папа Франциск у суботу провів історичну зустріч з вищим шиїтським священнослужителем Іраку Алі ас-Сістані, закликавши до співіснування в країні, охопленій насильством.

Читайте такожПапа Римський напророкував новий всесвітній потопПро це повідомляє Reuters.

"Зустріч пройшла у священному місті Наджаф під час ризикованого турне Франциска по Іраку і була першою зустріччю Папи з таким високопоставленим шиїтським священнослужителем", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що в ході зустрічі, яка тривала близько 45 хвилин, Папа закликав релігійні громади до співпраці.

"(Папа) підкреслив важливість співпраці та дружби між релігійними громадами, щоб, культивуючи взаємну повагу і діалог, ми могли зробити свій внесок на благо Іраку та регіону", - зазначає видання.

Ілюстрація REUTERS

Водночас Сістані після зустрічі заявив, що "релігійне і духовне керівництво має зіграти велику роль, щоб покласти край трагедії... і закликати сторони, особливо великі держави, зробити так, щоб мудрість і розум взяли гору і стерти мову війни".

За його словами, великі держави не повинні "захищати свої інтереси коштом права людей жити в умовах свободи та гідності". Сістані додав, що християни повинні жити, як і всі іракці, в мирі й співіснуванні.

Зустріч 84-річного понтифіка і 90-річного шиїтського священнослужителя пройшла в скромному будинку Сістані, який він орендував протягом десятиліть.

Що цьому передувало