Аваков розповів подробиці переговорів "нормандської четвірки" / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів подробиці переговорів лідерів нормандської четвірки в Парижі. За його словами, Володимир Зеленський проявив себе гідно, хоча помічники Путіна на зустрічі дозволяли собі зайве.

Читайте такожКидався паперами та кричав: Аваков розповів, як у Суркова в Парижі здали нерві

У коментарі журналісту Дмитру Гордону Аваков зізнався, що в Парижі вперше побачив Путіна в безпосередній близькості.

«Мені подобається, яким був президент Зеленський. Він дуже добре підготувався», – зазначив міністр.

Глава МВС розповів, як під час переговорів Зеленський зробив зауваження міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову.

"Володимир Олександрович ведучи розмову (значна частина якої була російською мовою) зрештою зірвався і каже: "Та, пане Лавров, припиніть кивати головою! Не треба кивати головою! Так, я знаю ваше прізвище... Я, на відміну від вас, обійшов всі ці місця на кордоні своїми ногами. Тому не треба кивати головою, що ви все знаєте...", - розповів Аваков.

За його словами, помічники Путіна були дуже незадоволені ходом обговорення, і це було помітно.

Нагадаємо, напередодні відбувся перший за три роки нормандський саміт. Лідери країн «нормандського формату» підтримали домовленість в рамках ТКГ про розведення сил і засобів в додаткових трьох точках, воно має відбутися до кінця березня 2020 року. Також були досягнуті нові домовленості про обмін полоненими.

Наступний саміт в "нормандському форматі", на якому зустрінуться лідери України, Німеччини, Франції та Росії, пройде в Берліні.