Вибори в Раду, за словами Рябошапки, відбудуться за змішаною системою / фото УНІАН

Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка зауважує, що дочасні парламентські вибори 21 липня відбудуться за нині чинною виборчою системою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Є указ про дочасні вибори. 21 числа вони відбудуться", - наголосив Рябошапка.

Відео дня

Читайте також"Відкриті списки наразі неможливі": з’явилися деталі президентського законопроекту про виборчу систему

На запитання, за якою системою вони відбудуться, він зазначив: "За тією системою, яка є чинною сьогодні, - це змішана система з 5-процентним прохідним бар'єром".

"Навряд чи ми отримаємо багато нових політичних сил. Відповідно, залишаються мажоритарні округи і пропорційні списки", - сказав представник АП.

Також Рябошапка висловив думку, що указ про розпуск парламенту буде опубліковано найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня позачергове засідання Верховної Ради, скликане на прохання президента України Володимира Зеленського, закрито без ухвалення жодних рішень.

Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачав запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Також до порядку денного сесії не був включений законопроект президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу.

Закриваючи засідання, голова ВР Андрій Парубій висловив жаль, що до порядку денного не включено жодного законопроекту стосовно змін до виборчого законодавства.

Парубій також нагадав, що наступне засідання парламенту відбудеться у вівторок, 28 травня.