Кабмін призначив в.о. міністра освіти і науки / фото УНІАН

Кабінет міністрів України призначив Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти і науки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду.

"У нас відбувається призначення заступника міністра освіти і науки України та покладання виконання обов'язків на Сергія Шкарлета", - сказав прем'єр-міністр.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, коли ВР може розглянути призначення міністрів освіти та екології

Шкарлет - доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. З травня 2010 року ректор Чернігівського національного технологічного університету, пише НВ.

Він задекларував 513 тис. грн доходів за 2019 рік. Також він вказав в декларації 70 тис. грн і $ 30 тис., а дружина 15 тис. грн і $ 32 тис. готівкових коштів.

У Шкарлета немає нерухомого майна, а його дружина володіє квартирою (76,9 кв. м) у Чернігові.

Він має два автомобілі: Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску і Mitsubishi Pajero Wagon 2013 року випуску, а у дружини - Ford Kuga Titanium 2012 випуску.

Шкарлет заперечує наявність плагіату в своїх роботах, а також вважає, що зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) має залишитися, але допускає його трансформацію.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент Володимир Зеленський попросив фракцію "Слуга народу" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція "Слуга народу"), у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.