Славомір Новак / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) спільно з польськими колегами встановило, що посадові особи «Укравтодору» створили злочинну організацію, діяльність якої була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій, котрі виділяли гроші на ремонт доріг в Україні.

Читайте такожЗатримання екс-голови "Укравтодору" в Польщі: НАБУ проводить обшуки в Києві та Львові (фото)Про це на брифінгу 20 липня заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«У листопаді 2019 року була створена міжнародна спільна слідча група», – розповів Ситник.

Відео дня

В рамках роботи цієї групи досліджувалися події 2016-2019 років, коли колишній очільник «Укравтодору» з використанням свого службового становища вживав заходів щодо отримання для себе і для третіх осіб неправомірної вигоди.

За словами Ситника, зараз на території України та на території Польщі проводяться понад 50 обшуків.

«Сьогодні притягнуто до кримінальної відповідальності чотири особи, ряд осіб затримані, у тому числі керівник «Укравтодору». Зараз обшуки закінчуються, і ми сподіваємось, що здобудемо ще додаткові докази того, що документувалось протягом тривалого часу», – зазначив Ситник.

вот код трансляшки

У НАБУ додали, що злочинні дії фактично розпочинались на території України, а закінчувались на території іншої держави.

Як повідомляв УНІАН, Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, екс-голову «Укравтодору» Славоміра Новака.