Рецепт тоненьких млинців / Фото: pixabay.com

Млинці презентації не потребують – цю традиційну і просту в приготуванні випічку печуть кулінари по всьому світу.

Багатство рецептів та можливих начинок для млинців вражає: правильно приготовані млинці можуть бути і вишуканим десертом, і прекрасною закускою під міцний алкоголь.

Готувати млинці вдома зовсім не складно, усі необхідні інгредієнти для млинців доступні сьогодні в будь-якому магазині.

Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву

Рецепт млинців на молоці

Саме такі млинці пекли наші бабусі, рецепт можна вважати класичним.

Для приготування десятка порцій млинців потрібно:

  • молоко (1 літр)
  • яйця (2 штуки)
  • борошно (2 склянки)
  • цукор (від половини – до повної склянки, за смаком)
  • сода (половина столової ложки) і оцет для гасіння
  • сіль (чайна ложка)
  • рослинна олія (півтори столових ложки)

Висипати у велику глибоку ємність борошно, цукор і сіль, додати туди гашену оцтом соду, вбити яйця. Ретельно перемішати.

Залити отриману масу половиною підготовленого молока і збити блендером або міксером до однорідної маси. Додати молоко, що залишилося, а також олію. Ретельно збити і дати настоятися до 10 хвилин.

Вилити 2 столові ложки соняшникової олії на сковороду рівномірно розподілити її поверхнею. Можна використовувати кулінарний пензлик.

Масло можна вилити на блюдце, воно стане в нагоді для змащування сковорідки перед запіканням кожного млинця.

Змащену маслом сковороду розжарити на вогні між середнім і сильним, зменшити вогонь до середнього.

Наливати тісто на сковорідку по половині ополоника, даючи йому розтектися з допомогою кругових рухів сковороди. Коли краї тіста стають золотими, можна перевернути млинець, і засмажити ще пару хвилин.

Готові млинці відрізняються жовто-золотим забарвленням. Їх можна подавати до столу, або начиняти їх практично будь-якою начинкою зі смаком.

Рецепт смачних млинців / УНІАН

Рецепт млинчиків на воді

Можна приготувати і «пісний» варіант млинців – з водою замість молока.

Для приготування потрібно:

  • вода (500 мл)
  • пшеничне борошно (2 склянки)
  • цукор (2 столові ложки)
  • сіль (щіпка)
  • рослинна олія (1 столова ложка)
  • куряче яйце (3 штуки)

Налити в глибокий посуд воду, вбити яйця, додати цукор і сіль, ретельно перемішати. Невеликими порціями всипати дві склянки борошна, помішуючи.

Збити масу міксером, додати в тісто трохи рослинної олії.

Смажити млинці на добре прогрітій і змащеній сковороді, на середньому вогні.

Рецепт простих млинців / Фото: pixabay.com

Рецепт млинців з кабачків

Кабачки можуть послужити відмінною основою для ніжних млинців.

Для приготування 7-8 порцій потрібно:

  • кабачок (1 штука)
  • куряче яйце (1 штука)
  • молоко (1 стакан)
  • борошно (дві третини склянки)
  • сіль (половина чайної ложки)
  • чорний мелений перець
  • рослинна олія

Кабачок вимити і натерти його на дрібній тертці. Додати в масу яйце, сіль і перець. Влити молоко і ретельно перемішати.

Невеликими порціями всипати в кабачкову масу борошно, ретельно помішуючи. Заважати до утворення текучого тесту.

Налисники смажать до золотистого кольору на попередньо розігрітій і змащеній сковорідці. Перед кожним новим млинцем можна додатково змащувати поверхню.

Якщо є охота, в якості заправки для готових млинців можна використовувати сир або соус на основі майонезу, зелені та часнику.

Рецепт млинців з м'ясом

Млинці можна начинити м'ясною начинкою, зробивши з них прекрасну закуску.

Знадобиться м'ясо або м'ясний фарш, цибуля, вершкове масло, молоко та борошно.

М'ясо або м'ясний фарш можна довести до готовності в будь-який спосіб, відваривши або просмаживши. Обсмажити до золотавого кольору дрібно нарізану цибулю.

Приготувати соус для м'яса: розтопити вершкове масло, всипати в нього борошно, перемішати до однорідної гущі і залишити на вогні на 2-3 хвилини. Влити молоко і довести до кипіння, обережно помішуючи. Коли соус закипить, збивати протягом 2-3 хвилин, потім зняти з плити.

Додати соус в м'ясний фарш, додати сіль і перець за смаком.

Начиняти млинці м'ясом можна будь-яким способом: роблячи «конвертики» або просто згортаючи в трубочки.

Млинці з начинкою додатково обсмажити до рум'яної скоринки. За бажання, можна зробити це в паніровці.

Рецепт ніжних млинчиків / ua.depositphotos.com

Читайте такожНайсмачніше печиво з сіром: рецепти ароматної домашньої випічки

Рецепт млинців з сиром

Для приготування сирної начинки для млинців потрібні, крім сиру, вершкове масло або сметана, куряче яйце, цукор та ванілін.

Сир ретельно розтерти або пропустити через м'ясорубку. Додати масло (або сметану), яйце, цукор і ванілін. За бажанням можна додати родзинки або курагу. Все ретельно перемішати.

Начинити млинці отриманою начинкою і додатково обсмажити на сковорідці.

Рецепт печінкових млинців

Для приготування печінкової начинки потрібна куряча печінка (250 г), 1 головка ріпчастої цибулі, рослинна олія, сметана, вершкове масло, а також сіль та перець.

Печінку добре промити і нарізати дрібними шматочками. Почистити цибулю і нарізати кубиками. Обсмажити на суміші рослинного і вершкового масла. Посолити і поперчити за смаком.

Печінку подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку. Додати сметану і перемішати.

Начинити млинці начинкою і додатково запекти в духовці близько 15 хвилин.

Рецепт млинців з бананом

Млинці з бананом – прекрасний десерт. Їх можна подавати зі збитими вершками, шоколадом або нутеллою.

Для приготування потрібні

  • банани (2 штуки)
  • борошно (175 г)
  • цукор (2 столових ложки)
  • яйця курячі (4 штуки)
  • молоко (300 мл)
  • сіль

Банани почистити, нарізати і покласти в глибоку ємність. Подрібнити їх блендером. В окремій ємності збити міксером яйця, має утворитися пишна піна. Змішати яйця і бананову масу до однорідної консистенції, ретельно збити.

Додати борошно без грудок, сіль і цукор. Розмішати до однорідної маси. Додати молоко, збивати міксером до отримання однорідного тіста.

Млинці смажаться на попередньо змазаній і розігрітій пательні. Тісто виходить сіруватим, але дуже ароматним.

Рецепт простих і смачних млинців / Smak.ua

Раніше УНІАН писав, як приготувати вдома найніжніший кекс.