Курячі сердечка добре поєднуються з будь-яким гарніром і овочами. Щоб субпродукти не були жорсткими, їх варять 30-45 хвилин в залежності від розміру. Перед варінням сердечка потрібно очистити від судин і прошарку жиру. Пропонуємо протушкувати продукт в сметанному соусі - це дуже смачно і ситно.
Курячі сердечка тушковані в сметані
- Курячі сердечка - 1 кг.
- Сметана 15% - 5 стол.л.
- Пшеничне борошно - 2 стол.л.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Часник - 3 зубч.
- Вода - 400 мл.
- Сіль - 1 чайн.л.
- Соняшникова олія - 3 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком.
- Паприка за смаком.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Зелень для прикраси.
Якщо ви використовуєте заморожені сердечка, то їх спочатку потрібно повністю розморозити. Сердечка ретельно промийте під проточною водою. Розріжте кожне сердечко навпіл і промийте зсередини, очистіть від кров'яних плівок. Потім обріжте жир. Наріжте сердечка дрібними шматочками.
На сковороді розігрійте олію. Наріжте цибулю невеликими кубиками і обсмажте на сковороді 3-4 хвилини. Додайте до обсмаженої цибулі сердечка і смажте все разом без кришки 10 хвилин на великому вогні. Потім посоліть і поперчіть сердечка, викладіть лавровий лист.
Залийте сердечка половиною води і зменшіть вогонь до середнього. Тушкувати сердечка в воді під кришкою 25 хвилин. Змішайте сметану з другою половиною води, борошном, натертим часником і паприкою. Залийте соусом сердечка і тушкуйте близько 5 хвилин. Соус повинен трохи загуснути. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.