Рецепти новорічних салатів / фото wom.net.ua

Меню новорічного столу є чи не найголовнішим питанням для кожної господині напередодні свят. Проте є страви, які з року в рік традиційно з'являються на святкових столах країни.

УНІАН зібрав кращі рецепти новорічних салатів.

Рецепт салату Олів'є

Салат Олів'є / фото hochu.ua

Новорічний стіл не можна уявити без "Олів'є". Вже кілька десятків років цей салат є невід'ємною частиною святкового меню. Для його приготування знадобляться:

• 6 середніх картоплин

• 2 великі моркви

• 6 яєць

• 400-600 г вареної ковбаси

• 1 банка консервованого горошку

• 4 солоних огірка

• майонез

• сіль.

1. Моркву і картоплю відварити "в мундирах". Зварити яйця.

2. Овочі почистити і нарізати кубиками. У такий самий спосіб нарізати яйця, ковбасу і огірки.

3. Додати горошок.

4. Додати в салат сіль і заправити майонезом.

5. Перемішати.

Рецепт салату Олів'є - відео приготування

Відео "Готовим дома"

Для тих, хто стежить за своєю фігурою, є дієтичний варіант "Олів'є".

Рецепт Олів'є №2

Інгредієнти:

• 6 картоплин

• 2 великих моркви

• 6 яєць

• 2 курячих філе

• 4 свіжих огірка

• сметана або йогурт

• французька гірчиця

• сіль.

1. Відварити моркву, картоплю, яйця.

2. Зварити куряче філе, додавши трохи солі і, за бажанням, лавровий лист.

3. Почистити овочі та яйця і нарізати їх кубиками. Дрібно нарізати курку.

4. Додати горошок.

5. Змішати сметану або йогурт з гірчицею в пропорціях¼.

6. Додати до салату сіль, соус і перемішати.

Рецепт оселедця під шубою

Оселедець під шубою / фото Pojrem.ru

Ще одним традиційним салатом, який нерідко зустрічається на святкових столах українців, є оселедець під "шубою". Для його приготування знадобляться:

• 200 г філе оселедця

• 2 середніх буряки

• 2-3 середніх картоплі

• 1 велика морква

• 1 цибулина

• 2 яйця

• майонез.

Рецепт печінкового торта

 Печінковий торт / фото sovkusom.ru

Ще однією "родзинкою" новорічного столу може стати незвичайна закуска – Печінковий торт. Приготування цієї страви займає час, але ваші гості точно залишаться задоволеними.

Інгредієнти:

600 г печінки (краще курячої або яловичої)

3 яйця

½ склянки молока

3 столові ложки пшеничного борошна

5 великих печериць

3 невеликих морквини

2 цибулини

1-2 зубчики часнику

майонез

зелень – за смаком

сіль

масло для смаження.

1. Печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідної рідкої консистенції.

2. Додати яйця, молоко, борошно, сіль і спеції і перемішати.

3. З отриманого "тіста" робимо млинці, обсмажуючи на сковорідці з двох сторін до рум'яності.

4. Для начинки обсмажити дрібно нарізані цибулю і гриби, а також терту на крупній тертці моркву.

5. Для соусу майонез змішати з подрібненою зеленню і часником.

6. Потім збираємо печінковий торт. Кожен печінковий млинець змастити сумішшю часнику, майонезу і зелені. Зверху викласти начинку з моркви, грибів і цибулі. І так по черзі з кожним шаром печінкового торта.

7. Зверху прикрасити зеленню.

Рецепт печінкового торта – відео приготування

Відео "Смачні рецепти"

Рецепт оселедця під шубою - відео приготування

Відео "Сімейна кухня"

1. Відварити буряк, моркву і картоплю "в мундирах". Зварити яйця.

2. Нарізати невеликими кубиками оселедець і викласти на пласке блюдо.

3. Дрібно нарізати цибулю, викласти поверх оселедця і змастити майонезом.

4. Почистити і потерти на крупній тертці картоплю. Викласти поверх цибулі, злегка посолити і змастити майонезом.

5. Почистити і потерти на крупній тертці моркву. Викласти на тарілку і змастити майонезом.

6. Потім потерти очищені яйця, викласти зверху і змастити майонезом.

7. Почистити і натерти на крупній тертці буряк. Викласти поверх, злегка посолити і змастити майонезом.

8. Поставити в холодильник на кілька годин.

Салат Мімоза

Салат Мімоза / фото gastronom.ru

Ще одним традиційним "рибним" салатом є "Мімоза". Рецепт "Мімози" дуже схожий на оселедець під "шубою", однак для його приготування знадобляться:

• 3 середніх картоплі

• 4 яйця

• 1 велика морква

• 1 велика цибулина

• 200 г консервованої риби в олії (наприклад, сайра)

• майонез

• сіль.

Рецепт салату Мімоза - відео приготування

Відео "Готовим с Ириной Хлебниковой"

1. Відварити картоплю, моркву і яйця.

2. Потім овочі почистити і потерти на крупній тертці.

3. Яйця почистити і відокремити жовтки від білків. І те, і те потерти на дрібній тертці.

4. З консервованої риби злити масло і розім'яти виделкою, викласти на блюдо рівномірним шаром.

5. Дрібно нарізати цибулю, викласти поверх риби і змастити майонезом.

6. Потім рівномірним шаром викласти терту моркву, злегка посолити і змастити майонезом.

7. Виконати теж саме з картоплею.

8. Викласти зверху тертий білок і змастити майонезом.

9. Присипати зверху тертими жовтками, змащувати не потрібно.

Салат Цезар

Салат "Цезар" став дуже популярним у наших краях протягом останніх 10 років. Все частіше він також стає частиною новорічного столу.

Салат Цезар / фото Vkuso.ru

Інгредієнти:

• 400 г курячого філе

• 1 качан салату Айсберг

• 200 г помідорів чері

• 100 г сиру пармезан

• Половинка білого хліба

• 2 зубчики часнику

• 3 столові ложки оливкової олії

• сіль

Для соусу:

• 2 яйця

• 2 чайні ложки гірчиці

• 3 столових ложки лимонного соку

• 3 столові ложки оливкової олії

• пармезан

• сіль.

Рецепт Цезаря - відео приготування

Відео "Шеф-повар Василий Емельяненко"

1. Білий хліб нарізати кубиками і викласти на деко.

2. Оливкову олію вилити в невелику миску і видавити в нього часник. Підігріти трохи суміш в мікрохвильовій печі.

3. Хліб змастити олією з часником і відправити в розігріту до 180º духовку на 10-15 хвилин.

4. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на невеликій кількості олії.

5. Помити салат і порвати його руками на досить великі шматки.

6. Для соусу необхідно яйця кімнатної температури опустити в киплячу воду на одну хвилину.

7. Вилити яйця в миску, додати лимонний сік, гірчицю, олію, трохи тертого пармезану і збити все блендером.

8. Викласти на блюдо листя салату, зверху викласти курку, порізані навпіл або на чверті помідори черрі, нарізаний тонкими скибочками пармезан і грінки. Зверху полити соусом.

Рецепт салату з язиком

Салат з язиком і огірком / фото bulochka.ru

Любителі м'ясних салатів зможуть гідно оцінити салат з яловичим язиком і авокадо. Для його приготування знадобляться:

• цілий яловичий язик

• 1 авокадо

• 2 яйця

• 200 г печериць 

• 1 свіжий огірок

• 1 цибулина

• 1 банка консервованого горошку

• майонез

• рослинна олія для обсмажування.

1. Відварити в підсоленій воді яловичий язик.

2. Яйця зварити та охолодити.

3. Цибулю порізати півкільцями, обсмажити на рослинному маслі пару хвилин. Потім додати гриби і смажити до готовності. Посолити і поперчити.

4. Яйця і авокадо нарізати кубиками, огірок і язик – соломкою. Додати горошок.

5. Всі інгредієнти, заправити майонезом і перемішати.

Рецепт салату з язиком і огіркоми - відео приготування

Відео Калніна Наталія

Рецеп салату з ананасами

Салат з куркою і ананасами / фото patee.ru

Любителям екзотичних фруктів припаде до душі ситний білковий салат з куркою і ананасами. Для нього знадобляться:

• 2 курячих філе

• 400 г печериць

• банка консервованої кукурудзи

• 200 г консервованих ананасів

• 4 яйця

• 1 цибулина

• сіль

• рослинна олія для смаження

• майонез.

1. Куряче філе відварити в підсоленій воді. Зварити яйця.

2. Печериці нарізати невеликими скибочками і обсмажити з цибулею на рослинній олії. Посолити і поперчити.

3. Філе і яйця нарізати невеликими кубиками. Якщо ананаси кільцями, то теж нарізати на невеликі шматочки.

4. Додати кукурудзу, перемішати всі інгредієнти і заправити майонезом.

Рецепт салату з куркою і ананасами – відео приготування

Відео Рецепти на будь-який смак Світлана Власюк

Рецепт салату Грибна галявина

Салат Грибна галявина / фото 1000.menu

Окрасою новорічного столу може стати незвичайний салат "Грибна галявина".

Інгредієнти:

500 г маринованих грибів

400 курячого філе

100 г твердого сиру

4 яйця

2 картоплі

2 солоних огірка

1 морква

пучок кропу

1. Відварити картоплю, моркву, яйця і курку.

2. Взяти глибоку миску з плоским дном і застелити харчовою плівкою – так салат буде зручніше перевертати.

3. Мариновані гриби викласти на дно миски капелюшками вниз.

4. Дрібно нарізати кріп і викласти поверх грибів.

5. Потім викласти рівномірним шаром варене філе і змастити майонезом.

6. Терту на крупній тертці моркву викласти поверх курки і теж змастити майонезом.

7. На крупній терці натерти сир та викласти зверху.

8. Яйця порізати дрібними кубиками або потерти на тертці і теж викласти зверху, змастити шар майонезом.

9. Потім викласти терту на крупній тертці картоплю.

10. Накрити миску плоскою тарілкою і поставити в холодильник.

11. Перед подачею перевернути салат, щоб гриби опинилися зверху.

Рецепт салату Грибна поляна – відео приготування

Відео Колекція рецептів

Рецепт салату Гніздо глухаря

 Салат Гніздо глухаря / фото life-good.com.ua

Ще один салат, що відрізняється незвичайною подачею, - "Гніздо глухаря". Курка і картопля роблять його ситним, а огірок додає свіжості.

Інгредієнти:

200 г курячого філе

3 картоплі

1 свіжий огірок

2 курячих яйця

3-4 перепелиних яйця для декору

половина червоної ріпчастої цибулі

пучок кропу

майонез

сіль

спеції для курки

1. Картоплю почистити і на терти на тертці для корейської моркви або ж нарізати дуже тонкою соломкою.

2. Картопляну соломку обсмажити на сковороді або у фритюрі до золотистої скоринки. Викласти картоплю на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати зайве масло.

3. Куряче філе посмажити на сковороді або запекти в духовці.

4. Яйця відварити і остудити в холодній воді.

5. Яйця, курку, огірок і цибулю нарізати дрібними кубиками і перемішати, заправивши майонезом.

6. Салат викласти купкою на плоску тарілку, посередині зробити невелике поглиблення і засипати його дрібно нарізаним кропом.

7. Зверху на кріп покласти перепелині яйця. Посипати салат картопляною соломкою.

Рецепт салату Гніздо глухаря – відео приготування

Відео "Готую з любов'ю смачно і швидко"