Рішення влади підлягає негайному виконанню / фото: continental-hotel.com.ua

В Одесі після скандалу через роботу під час карантину найбільшого у місті ринку «Привоз» влада повністю закрила ринки, а також обмежила доступ на кладовища.

Як повідомили в прес-службі мерії міста, вчора ввечері відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС виконавчого комітету Одеської міської ради.

На засіданні ухвалено рішення про запровадження додаткових протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 на території Одеси.

Відео дня

«Вирішено зупинити роботу роздрібних ринків у місті на період проведення карантинних заходів», - повідомили в мерії.

Читайте такожУ Харкові та Одесі попри карантин продовжують працювати ринки

Управлінню розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів міської ради доручено повторно попередити всіх суб'єктів господарювання про необхідність дотримання протиепідемічного режиму. Зокрема, попередити про заборону на функціонування роздрібних ринків, які, незважаючи на рекомендації, продовжили роботу. Серед них - найбільший продовольчий ринок міста - «Привоз», частина якого ще вчора функціонувала.

Як зазначили в мерії, виконання вищезгаданого рішення комісії підлягає негайному виконанню.

Крім того, на цьому ж позачерговому засіданні вирішено перенести поминальні дні на Троїцьку батьківську поминальну суботу - на 6 червня.

У зв'язку з цим, профільним підрозділам міськради та Головному управлінню Національної поліції в Одеській області доручено забезпечити обмеження доступу громадян на кладовища.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня під час наради з головами облдержадміністрацій керівник Офісу президенти Андрій Єрмак озвучив проблему того, що в Харкові та Одесі, незважаючи на карантин, продовжують працювати ринки.

Також учора на брифінгу заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Сергій Махотін заявив, що через незакриття на карантин ринку «Привоз» відкрито кримінальне провадження. Махотін стверджував, що цей ринок продовжує працювати частково, приблизно на 30%.