У двох областях скасували послаблення карантину / фото УНІАН

Волинська та Донецька області скасували раніше запроваджені заходи щодо послаблення карантину.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, відповідне рішення ухвалено через зростання кількості захворювань на COVID-19 за останній тиждень.

Зокрема, закрито дитячі садочки, готелі, заборонено проведення спортивних та релігійних заходів. В Донецькій області призупинено міжміське автобусне сполучення.

Відео дня

У Ковельському та Володимир-Волинському районах Волинської області, у зв’язку із складною епідемічною ситуацією, зберігається дотримання вимог жорсткого карантину без жодних послаблень.

Читайте такожГоловний санітарний лікар уточнив, чому в Києві та Львові не послаблюють карантин

Також в цих районах заборонені зупинки міжміського та міжобласного транспорту, який курсує транзитом, закриті залізничні вокзали для посадки та висадки пасажирів.

"Ми бачимо, що запроваджений адаптивний карантин працює. В областях, у яких складна епідемічна ситуація, не послаблювалися карантинні заходи. А ті, в кого є невідповідність критеріям, приймають рішення про посилення. Це демонструє відповідальність місцевих органів влади", - наголосив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській області посилено протиепідемічні заходи. Ситуація в регіоні не відповідає критеріям пом'якшення карантину. В області заборонили роботу закладів громадського харчування, культури та таких, що надають послуги з розміщення. Крім того, не можна проводити релігійні заходи.