Воду в Криму будуть подавати по годинах / фото УНІАН

Відсьогодні в Сімферополі, Бахчисарайському та Сімферопольському районах через посуху та обміління водоймищ починається третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води.

Читайте такожПоклонська заявила ООН про "нестача води" в Криму, проти доказів НЕ Надала

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт російського уряду Криму.

Відео дня

Як повідомляється, питну воду жителям подаватимуть строго за годинами. Так, в Сімферополі частина міста буде отримувати воду по три години вранці та ввечері.

За інформацією російської влади Сімферополя, споживання води знизиться до 100 тис. кубометрів на добу замість 160 тис. Кубів.

Нові розмови про відновлення поставок води до Криму

  • Кравчук в інтерв'ю "UA: Українське радіо" допустив, що постачання води для жителів окупованого Росією Криму можна відновити у разі виникнення гуманітарної катастрофи. "Згідно з міжнародним правом, країна, яка захопила територію, - окупант, як це є в Криму, вона відповідає на 100% за забезпечення цієї території всім необхідним, і водою в тому числі. Ми говоримо: там живуть українці, якщо раптом станеться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям воду можемо дати, але промисловим підприємствам, військових базах і тому подібному - ми в житті ніколи на це не підемо", - підкреслив Кравчук.
  • Кравчук зазначив, що не знає, як саме можна зробити, щоб вода потрапляла саме до жителів Криму, а не на військові бази і підприємства. "Ще питання не вирішене, і я, чесно кажучи, не є фахівцем в цих питаннях", - сказав Кравчук.
  • Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що немає ніяких шансів у Верховній Раді прийняти рішення про відновлення поставок води в окупований Крим.
  • В РНБО, коментуючи проблему з водою в Криму відзначили, що не існує ніяких підстав для "гуманітарної катастрофи" на півострові.