facebook.com/ato.news

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, українська сторона підтримує ініціативу спостерігачів ОБСЄ щодо демілітаризації Широкиного і веде перемовини. Водночас Мотузяник зауважив, що для початку такого кроку необхідне повне припинення вогню, чого наразі не спостерігається з боку бойовиків. Даючи відповідь на уточнююче запитання він сказав: "Якщо демілітаризація Широкиного відбудеться, силами АТО будуть вжиті вичерпні заходи, щоб унеможливити просування противника в напрямку Маріуполя".

Читайте такожКіхтенко: замість демілітаризації слід посилити оборону Широкиного

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, жителі Маріуполя збирають підписи із закликом до вищого керівництва країни не починати демілітаризацію району Широкиного.

На думку маріупольців, "залишити Широкине сьогодні – значить, поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на решту території країни. Здати Широкине - означає відкрити ворота на всю Україну".