Росія в Мінському процесі робить все для того, аби не було просування вперед / фото REUTERS

Перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявляє, що Росія в Мінському процесі робить все для того, аби не було просування вперед.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Трансляцію засідання вів у Facebook член фракції «Голос» Роман Лозинський.

Читайте також"Вона деморалізує противника": Фокін у Раді заговорив про загальну амністію на Донбасі

Відео дня

Відповідаючи на запитання депутата від «Слуги народу» Олександра Качури щодо поточної ситуації в Мінському процесі, Фокін сказав: «Стосовно Російської Федерації. Вони... роблять все для того, щоб не було просування вперед».

Він зауважив, що сьогодні мало відбутися засідання робочої групи.

«Чи відбулося, чи ні - я не знаю. Але, скоріше за все, не відбулося. Бо Росія вимагає те, що написано конкретно в Мінських домовленостях - провести вибори там і там, і там. І тут, пробачте, за такий вислів, - проти лому немає прийому», - додав Фокін.

Читайте такожФокін заявив, що поки не бачив підтверджень того, що РФ веде війну проти України

Скандальні висловлювання Фокіна щодо Донбасу

Президент Володимир Зеленський 18 серпня увів Фокіна до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької і Луганської областей, а не лише окупованій частині.

Також Фокін висловив готовність їхати на окуповану частину Донбасу для ведення переговорів з бойовиками, якщо таке доручення дасть президент або парламент. За його словами, цю ідею підтримує також голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що висловлювання Фокіна про "особливий статус" для всього Донбасу й амністію бойовиків не відображають офіційну позицію делегації України у ТКГ.