Вітольд Фокін (праворуч) братиме участь в роботі ТКГ / фото УНІАН

Перший прем'єр незалежної України Вітольд Фокін, який був включений до делегації на мінських переговорах, є носієм "радянського мислення", однак може налагодити діалог з представниками ОРДЛО.

Таку думку в ефірі каналу "Україна 24" висловив політолог В'ячеслав Потапенко.

Серед плюсів Фокіна експерт назвав його вік.

Відео дня

"Я пам'ятаю Фокіна - це були часи плеяди "червоних директорів". Які у нього козирі? По-перше, вік. Йому не страшно. Він може поїхати на той же Донбас, він там всіх знає, для нього всі вони як онуки. І навіть якщо він віддасть життя за Батьківщину, вирішуючи це питання - це така ситуація, яка і його може влаштувати. Тобто йому не страшно, він може сісти в машину і поїхати прямо до Донецька, на відміну від багатьох інших, які ходять по київських студіях, займають кабінети, мають печатки", - вважає Потапенко.

При цьому він зазначив, що у Фокіна є і мінуси.

"Це радянське мислення. Швидше за все, він бачить цю картину як якесь спотворення, йому може бути непросто орієнтуватися в сучасній ситуації. Тим не менш, у нього є можливість комунікувати безпосередньо, він знаходиться в стороні від сучасних політичних пертурбацій. В ролі парламентера він має переваги", - пояснив він.

Фокін у ТКГ: що відомо