Перемир'я на Донбасі було зірване / ua.depositphotos.com

Росія зірвала перемир'я на Донбасі для того, щоб тиснути на Україну низкою питань, зокрема - проведенням місцевих виборів.

Таку думку висловила нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі "Свободи слова на ICTV".

"Що робить в даному випадку Росія? Росія тисне на українську владу, аби ми змінили своє рішення в парламенті, постанову, яка була проголосована щодо виборів на Донбасі. Їй не подобається ситуація, за якою четвертим пунктом постанови, за яку ми проголосували в парламенті, неможливо проводити вибори на Донбасі без виконання безпекових умов. Безпекові умови не виконані. Режим припинення вогню - це лише одна з передумов, які мали би бути виконані", - сказала Верещук.

Вчорашні обстріли нардеп назвала черговим актом агресії. Також Верещук вважає, що дії РФ свідчать про те, що її представники зривають "нормандську" зустріч та не бажають рухатися до миру на Донбасі.

Що відбулося на Донбасі

  • Упродовж доби 6 вересня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один поранений.
  • Вранці в неділю в районі ООС було виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині.
  • Того ж дня ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України. У понеділок один з них помер.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі.