Сили ООС відповіли на обстріли окупантів / фото УНІАН

23 липня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені міномети калібру 120 мм, а також гранатомети та стрілецьке озброєння.

Як повідомляє прес-центр штабу ООС, українські воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбників та змусили їх припинити свої агресивні дії.

Читайте такожЗеленський попросив міжнародної допомоги для відновлення інфраструктури Донбасу

Відео дня

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Старогнатівки противник двічі застосував станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З підствольних гранатометів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу Гнутового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля Новотошківського, російсько-окупаційні війська використали проти українських захисників заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметрів. А поблизу Причепилівки та Оріхового, ворог вів вогонь по українських опорних пунктах з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Для здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії наші воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили противника згорнути свою злочинну активність. За даними розвідки, 23 липня українські захисники поранили двох загарбників. За минулу добу втрат серед наших військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було», – йдеться в повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» українські позиції біля Старогнатівки ворог тричі обстріляв з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», – заявляють у прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, за словами журналіста Дениса Казанського, на засіданні ТКГ щодо Донбасу російські представники влаштували істерику через постанову ВР про місцеві вибори.