Олександр Коваленко зробив перший засвіт дрона-камікадзе "Клин", яким збирається воювати Росія / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото t.me/zloyodessit

Військовий експерт Олександр Коваленко розкрив можливості дрона "Клин", яким погрожує Україні Росія.

Як відомо, розробкою відповідних БПЛА займається конструкторське бюро "ОКО". У РФ позиціонують цю зброю, як "наддешевий", але надзвичайно "небезпечний" дрон. Однак, за словами Коваленка, "Клин" - скоріше адаптація іранських дронів Shahed-131/136 під російські "реалії".

Ворог намагається налагодити виробництво без залежності від контрабанди з боку Тегерана. Коваленко нагадав, що завдання "автономного" виробництва дронів Shahed-131/136 Москва в цьому відношенні провалила. 

Відео дня

"Отже, перший засвіт дрона-камікадзе "Клин". Відразу зазначу, що даний виріб дуже схожий на БПЛА "Куб" від ZALA Aero. Ось тільки БПЛА "Куб" не виправдав свого часу надій своїх творців, оскільки мав малу масу БЧ і обмежений час польоту - 30 хвилин", - пише він у Telegram.

Експерт не виключає, що зараз Росія намагається знайти "золоту середину" і, з використанням іранської концепції, зліпити свою продукцію з уже наявних напрацювань.

РФ створила нову версію БПЛА "Ланцет"

У січні 2024 року Росія показала нову версію безпілотника "Ланцет", стверджуючи, що він буде "невидимим" для РЕБ. Відповідну зброю назвали "Изделие-55". За даними Forbes, цей квадрокоптер відрізняється тим, що на ньому встановлена аеродинаміка X-Wing. Хоча іноді така збірка зустрічалася і в попередній БПЛА Lancet. Там оцінили, що дрон можуть запускати дистанційно для забезпечення безпеки оператора, і що він здатний долати велику дальність польоту в порівнянні з іншими аналогами. 

Вас також можуть зацікавити новини: