Медичний літак Bombardier Challenger 604, на борту якого перебуває російський опозиціонер Олексій Навальний, вже приземлився в аеропорту Берліна.

Про це у Twitter повідомила прес-секретар політика Кіра Ярмиш.

Відео дня

Читайте такожУ Мінську автомобілісти влаштували масштабну акцію (фото, відео)

Ввечері 21 серпня російські медики дозволили перевезти Навального на лікування до Німеччини. Цьому передував день невизначеності: у п’ятницю вранці лікарі раптом оголосили політика нетранспортабельним і заборонили його перевезення. Пізніше дружина госпіталізованого звернулася особисто до Путіна з вимогою дозволити виїзд.

У затягуванні ухвалення рішення штаб опозиціонера звинувачував Кремль.

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомляють, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення. Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.