Рівень промвиробництва України в річному вираженні виріс / фото УНІАН (Анастасія Сироткіна)

Промислове виробництво в Україні в травні 2021 року в річному вираженні – до травня 2020 року – без урахування коригування на ефект календарних днів збільшилось на 5,4%.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в травні в річному вираженні збільшилося також на 5,4%.

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво в травні скоротилося на 3,4% без урахування сезонного коригування і на 3% - з урахуванням коригування.

Відео дня

Читайте такожЕксперт розповів, що буде з курсом долара в Україні до кінця року

У розрізі основних видів діяльності: у видобувній промисловості та розробці кар'єрів у травні цього року зростання виробництва порівняно з травнем 2020 року становило 8%, у переробній промисловості спостерігалося зростання на рівні 6,3%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря виробництво скоротилося на 3,5%.

У розрізі основних промислових груп: виробництво товарів проміжного споживання зросло на 15,7%, а по споживчих товарах тривалого користування спостерігалося зростання на 73,5%.

По інвестиційних товарах спостерігалося зростання виробництва на 20,2%, а по споживчих товарах короткострокового користування спостерігалося падіння – на 11,3%.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні в 2020 році порівняно з 2019 роком скоротилося на 5,2%.