Фото УНІАН

Текст відповідного указу оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з указом, очолює раду Михайло Саакашвілі - президент Грузії у 2004-2007 і 2008 -2013 роках (за згодою).

Відео дня

До складу ради також ввійшли: прем'єр-міністр Королівства Швеція у 1991-1994 роках, міністр закордонних справ Королівства Швеція у 2006-2014 роках Карл Більдт (за згодою); голова Комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок (за згодою); прем'єр-міністр Словацької Республіки у 1998-2006 роках Мікулаш Дзурінда (за згодою); прем'єр-міністр Литовської Республіки у 1999-2000 і 2008-2012 роках Андрюс Кубілюс (за згодою); сенатор США, голова Комітету з питань збройних сил Сенату Сполучених Штатів Америки Джон Маккейн (за згодою); старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона (Сполучені Штати Америки), професор Андерс Ослунд (за згодою) та член Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський (за згодою).

Також Порошенко цим указом затвердив положення про Дорадчу міжнародну раду реформ, згідно з яким, вона є консультативним органом при президентові України, основним завданням якого є надання пропозицій і рекомендацій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.

Читайте такожРеформам в Україні заважають старі радянські традиції - заступник міністра юстиції

Зазначено, що Рада, відповідно до покладеного на неї завдання, зокрема, готує пропозиції та рекомендації щодо визначення напрямів і механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду, а також коригування у разі потреби процесу впровадження реформ з урахуванням суспільно-економічної ситуації в Україні та світі; подає пропозиції щодо розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ; готує висновки про актуальність реформ та відповідність механізмів їх упровадження принципам реформ тощо.

Іншим указом президент України ліквідував Дорадчу раду реформ «у зв'язку зі утворенням Дорадчої міжнародної ради реформ».

Читайте такожСаакашвілі наголосив, що декомунізація України має проходити зі всебічними реформами

Як повідомляв УНІАН, президент своїм указом від 13 лютого створив Дорадчу міжнародну раду реформ та призначив її головою Саакашвілі.

Дорадча міжнародна рада реформ — консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та упровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду. Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України.