Hyperloop / twitter.com

Пристрій розміром з автомобіль, який зовні схожий на сани і приводиться в рух електромагнітами, проїхав через пустелю Невади на швидкості більше 160 км/год. Hyperloop стартував на залізничних рейках, а потім загальмував в "піщаній пастці". Це було перше успішне випробування технології "потяга майбутнього", повідомляє naked-science.ru з посиланням на Reuters.

Читайте такожМаск почне випробування треку для надзвукових пасажирських перевезень у цьому році

За планами компанії Hyperloop One, яка займається розробкою "потяга майбутнього", вже до кінця цього року він почне піднімати і переносити капсули з людьми або вантажами. Для цього в околицях Лас-Вегаса вже підготовлені спеціальні надземні труби, по яких буде рухатися Hyperloop.

За словами виконавчого директора Hyperloop One Роба Ллойда, компанія може почати регулярні вантажні перевезення до 2019 року, а пасажироперевезення – до 2021 року.

Hyperloop був задуманий Ілоном Маском в 2013 році. Проект являє собою трубу, з якої відкачано повітря, завдяки чому теоретично в ній можливо перевозити людей і вантажі зі швидкістю до 1 200 км/год. Загальні витрати на проект оцінювалися в $6 млрд.