Фото ssu.gov.ua

Як сказано в повідомленні прес-служби СБУ, колишня активістка "антимайдану" нещодавно повернулася на контрольовану Україною територію, встигла оформити та отримати українську пенсію й виплати як переселенка.

Читайте такожНа Дніпропетровщині затримали чоловіка, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соцмережах

Правоохоронці встановили, що жителька Луганська ввійшла до складу так званої "народної ради ЛНР" відразу після її утворення, де активно займалася "законотворчою діяльністю".

Відео дня

"За свідченнями "депутата", насправді "закони" готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами. Вже в готовому вигляді тексти передавалися "депутатам ЛНР". За її словами, не всі "обранці" навіть розуміли їх зміст, але одностайно голосували за їх ухвалення", - сказано в повідомленні відомства.

За даними СБУ, жінка розчарувалася в ідеалах "луганської державності" й залишила окуповану терористами територію області. Сьогодні вона вважає свою участь у діяльності сепаратистського "парламенту" помилкою й почала активно співпрацювати зі слідством.

Жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.