Ілюстрація REUTERS

"Газопостачальну компанію "Нафтогаз України", яка запропонувала на конкурсі нульову маржу, обрано постачальником газу "останньої надії" в рамках відкриття конкурентного ринку газу для населення з 1 серпня.

Читайте такожУмови конкурсу на постачальника "останньої надії" є дискримінаційними – постачальники газу

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики.

Відео дня

"Сьогодні в Міністерстві енергетики визначили постачальника останньої надії на ринку природного газу. Ним стало ТОВ "ДК "Нафтогаз України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення сьогодні прийняла конкурсна комісія з визначення постачальника останньої надії". "За" проголосували 5 членів комісії.

"Цінова пропозиція ТОВ "ДК "Нафтогаз України" - 2711,86 гривні за тисячі кубометрів з ПДВ з націнкою 0%. Загалом на конкурс подали свої пропозиції три компанії. Після детального розгляду документів за рішенням комісії одна з компаній не була допущена до конкурсу", - зазначили в міністерстві.

Повідомляється, що згідно з постановою Кабінету міністрів обрання переможця конкурсу здійснюється шляхом голосування членів конкурсної комісії по допущеному кандидату, який запропонував найнижче значення ціни природного газу, за якою "постачальник останньої надії" поставляє природний газ для споживача, яка розрахована відповідно до формули з чітким визначенням розміру націнки постачальника останньої надії" і повинна бути не вище ніж на 20% максимальної ціни, що склалася на ринку природного газу за попередній місяць.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Нафтогаз України" заявив, що "Нафтогаз" подав дві пропозиції на конкурс "постачальника останньої надії". Перша пропозиція – від НАК "Нафтогаз України", який готовий стати "постачальником останньої надії" з маржею в 5%. Друге речення - "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" готова поставляти газ з маржею 0%.

Довідка УНІАН. Наприкінці червня Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами (ПСО) для потреб населення - до 1 серпня 2020 року.

"Постачальник останньої надії" - компанія, яка зобов'язана протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо він залишиться без постачальника.