На Прикарпатті сім`я важко постраждала від вибуху газового балона / Скриншот - ТСН

Прикарпатські медики ведуть боротьбу за життя жінки та двох її доньок-близнючок, які важко постраждали внаслідок вибуху газового балону в будинку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що у жінки обпечено понад 90% тіла. У кожної з дівчаток - до третини. Лікарі наразі утримуються від прогнозів, потерпілим терміново потрібна донорська кров.

Читайте такожВ Одесі прогримів вибух, на місці працюють правоохоронці

Відео дня

За життя жінки борються медики райлікарні, перевезти постраждалу до спеціалізованого опікового відділення в Івано-Франківськ її стан не дозволяє. Щоби полегшити страждання, пацієнтку ввели у медикаментозний сон.

"Сюди були викликані спеціалісти з Франківська. Було узгоджено повністю лікування по цій хворій. Стан хворої залишається вкрай тяжкий", - каже завідуючий травматологічним відділенням Надвірнянської ЦРЛ Юрій Васін.

Її доньки - 10-річні близнючки Христинка та Марійка - теж у реанімації, але дитячої обласної лікарні. З опікового шоку медики їх поступово виводять, однак стан залишається тяжким.

"Обпечені обличчя, верхні кінцівки, частково нижні кінцівки. І що найважче для нас - опіки дихальних шляхів", - говорить завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Олег Курташ.

Рідні потерпілих приголомшені - розриваються між двома лікарнями. Сусіди розповідають, що прибігли до будинку, коли пролунав вибух. Постраждала жінка з дітьми вже вибралися надвір. Жінка ще змогла розповісти, що сталося - зібралася дітям готувати сніданок, підійшла до плити та запалила сірник. Доньки у цей момент ще спали. Можливо, тому й постраждали менше.

Односельці допомагають потерпілим чим можуть: зібрали на лікування 19 тисяч гривень. Але, бідкаються, це - крапля в морі. Адже на дівчаток чекає тривале та дороге лікування. А зараз дуже потрібні донори крові. Щодо 32-річної мами, у якої обпечено понад 90 відсотків тіла, медики жодних прогнозів не дають. 

Раніше повідомлялось, що внаслідок пожежі газопроводу на Сумщині загинула людина.