Журналіст Богдан Кутєпов / Фото: hromadske.ua

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість через напад поліцейського на журналіста hromadske Богдана Кутєпова.

Про це, у середу, 29 квітня, Дезір написав у своєму Twitter.

“Я закликаю владу України розслідувати інцидент і забезпечити журналістам можливість вільно працювати під час публічних протестів», - зазначив він.

Відео дня
Скріншот

Як повідомляв УНІАН, журналіст Кутєпов на своїй сторінці у Facebook виклав відео інциденту за участю співробітників спецпідрозділу ТОР, які під час прямого ефіру напали на знімальну групу в Маріїнському парку, штовхали, матюкалися та зламали апаратуру.

Читайте такожНапад на журналіста Кутєпова: ДБР розслідує законність дій правоохоронців

Згідно з відео інциденту, до Кутєпова та ще одного журналіста Нікіти Мекензіна підійшли працівники ТОР з вимогою не стояти на схилі пагорба, де "зелена територія", а перейти на тротуар. На зауваження журналіста, що він виконує свою роботу - знімає мітинг підприємців під Кабінетом міністрів, поліцейські відреагували агресивно. Один з них заявив: "Я послєдній раз прошу!", після чого почав штовхати журналіста і висловлюватися нецензурно.

Як видно на відео, правоохоронці вимагали припинити зйомку, потім знову почали штовхати журналіста, зламали стабілізатор до відеокамери. При цьому співробітники поліції відмовилися представитися.

Знімальна група викликала поліцію у зв'язку з інцидентом.

Своєю чергою в поліції заявили, що встановлюють обставини інциденту між співробітниками ТОР патрульної поліції та журналістами у столичному Маріїнському парку. Для з’ясування всіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. Проводиться перевірка, матеріали якої будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення.