Найсмачніший торт Захер - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Торт "Захер" (Sacher) – напрочуд смачний десерт родом із Відня. Загалом цей неймовірний десерт є одним із найпопулярніших тортів у світі.

Читайте такожСоковито-ароматний торт з полуницею: як приготувати ефектний десерт

Складається він із шару повітряних дуже-дуже шоколадних коржів, які перемежовуються абрикосовим джемом, а згори – покритий глянцевим шаром шоколаду. Завдяки такому поєднанню торт має насичений шоколадний смак і легку фруктову нотку.

Відео дня

В оригінальному рецепті для перемащування коржів використовується абрикосовий конфітюр. За бажання його можна замінити на якийсь інший джем, але тоді такий торт "Захер" не можна буде назвати класичним.

Торт "Захер"

Для коржів

  • Борошно – 120 г
  • Цукор – 120 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Темний шоколад – 120 г
  • Яйця – 5 шт.

Для прошарку

  • Абрикосовий конфітюр (можна джем) – 120 г
  • Лимонний сік (не обов’язково) – 1 ст.л.

Для глазурі

  • Темний шоколад – 80 г
  • Вершкове масло – 60 г

Спершу розтопити на водяній бані масло і шоколад. Збити жовтки з половиною цукру до густої піни. Вилити шоколад до жовтків, акуратно перемішати лопаткою.

Всипте у шоколадне тісто борошно. Все акуратно перемішати.

Збити білки в міцну піну. Додати другу половину цукру й збивати ще хвилину.

Додайте частину білків у тісто, щоб розм’якшити його. Введіть білки, що залишилися, в тісто.

Як приготувати торт Захер / фото ua.depositphotos.com

Застеліть форму пергаментним папером. Викладіть тісто у форму. Випікати корж протягом 40 хвилин при температурі 180°C.

Готовий бісквіт остудити. Розрізати корж горизонтально на дві частини.

Абрикосовий джем підігріти й протерти через сито. Половиною джему змастити перший корж. Накрийте прошарок з джему другим коржем. Другу половину джему змішайте з лимонним соком, доведіть до кипіння і змастіть торт джемом з усіх боків.

Розтопіть масло з шоколадом, перемішайте до однорідного стану. Вилийте глазур на остиглий торт, рівномірно розподіліть. Викладіть частину глазурі в кондитерський мішок і прикрасьте торт. Традиційно торт "Захер" прикрашається просто написом Sacher.

Зазвичай його подають зі збитими вершками, які додають торту особливу ніжність.