Ілюстрація REUTERS

Компанія Hyundai повністю зупинила виробництво на своєму заводі в південнокорейському Ульсані, який вважається найбільшим автомобільним підприємством у світі. Конвеєри зупинили після того, як тест на коронавірус в одного з працівників показав позитивний результат.

Читайте такожЖеневський автосалон скасували через коронавірус

Про це повідомляє Autonews з посиланням на Automotive News.

Відео дня

На підприємстві в Ульсані випускають багато моделей Hyundai, в тому числі середньорозмірні та великі кросовери: Palisade, Tucson, Santa Fe, а також Genesis GV80. Закриття заводу на невизначений термін сталося незабаром після того, як Hyundai знову почав поступово запускати виробництво на своїх південнокорейських підприємствах, які простоювали у зв'язку з браком комплектуючих з Китаю.

Всього в Ульсані діє п'ять автомобільних заводів Hyundai, які об'єднані в величезний єдиний комплекс, що випускає щорічно до 1,4 млн машин — майже третину від усього обсягу продукції компанії. На найбільшому у світі автомобільному підприємстві працює 34 тис. осіб.

Ілюстрація REUTERS

Південна Корея на даний момент є другою країною за кількістю заражених новим типом вірусу. У п'ятницю, 28 лютого, місцева влада повідомила про 256 нових випадків зараження, а загальна кількість хворих перевищила 2 тис. осіб.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На даний момент відомо про більш ніж 82 тис. заражених і майже 3 тис. загиблих. В Ухані та сусідніх містах введено карантин — влада, зокрема, зупинила громадський транспорт, а також закрила місто на в'їзд і виїзд. Крім цього, випадки зараження зафіксовані в 48 країнах.