В Британії розробили новий швидкий тест на коронавірус / фото: ua.depositphotos.com

У Великій Британії розробили новий тест на коронавірус, який забезпечує "високоточний" результат всього за 90 хвилин. Вчені вважають, що він може допомогти взяти під контроль поширення хвороби.

Читайте такожПандемія COVID-19 прискорюється: ВООЗ виявила рекордну кількість нових випадків коронавірусу за тижденьЯк пише The Independent, новий швидкий тест не потребує лабораторного обладнання. Аналіз проводиться за допомогою спеціального картриджу, розмір якого менший, ніж мобільний телефон. Його вже випробували в клініках британської Національної системи охорони здоров'я (NHS) в рамках дослідження, яке провели вчені Імперського коледжу Лондона. Новий тест використовували для перевірки пацієнтів й медичного персоналу.

Засіб має назву CovidNudge. Він продемонстрував чутливість вище 94% і 100%-у точність. Це означає, що фальшиві негативні і позитивні результати трапляються дуже рідко. Зараз тести CovidNudge використовують у 8 клініках Лондона. У найближчі тижні його відправлять лікарям по всій країні. Уряд Бориса Джонсона замовив 5,8 мільйонів таких швидких тестів.

Відео дня

"Результати свідчать, що ці тести можна проводити біля ліжка пацієнта без складних процедур збору матеріалів. При цьмоу результат можна порівняти з точністю стандартних лабораторних аналізів", - сказав головний автор дослідження Грем Коук з кафедри інфекційних захворювань Імперського коледжу Лондона.

Читайте такожNew York Times: Коронавірус може спричинити передчасні пологи чи навіть втрату дитиниThe Independent пояснює, що для проведення швидкого тесту потрібен мазок з носа пацієнта. Він вставляється в спеціальний картридж, який шукає сліди генетичного матеріалу коронавірусу SARS-CoV-2. Результати з'являються через 90 хвилин. Зазвичай лабораторний тест на COVID-19 дає результат щонайменше через 24 години.

Вас можуть також зацікавити новини: