Сергій Верланов

Екс-глава Державної податкової служби Сергій Верланов увійшов до рейтингу найвпливовіших молодих політиків та чиновників, яким ще не виповнилося 40 років за версією журналу «Кореспондент». За ним закріпилося 29 місце в рейтингу.

«Верланова призначили керівником ДПС у травні 2019 року, а звільнили – 25 квітня 2020 року. Комічно, що ініціатором звільнення Верланова став Ігор Уманський, який сам пробув міністром фінансів менше місяця. Тим не менш, експерти дали Верланову 29-е місце нашого рейтингу. Адже, незважаючи на всю делікатність ситуації навколо звільнення, Верланов на посаді голови ДПС у будь-яких корупційних схемах помічений не був. При цьому він майже встиг довести до кінця реформу ДПС», - йдеться в матеріалі журналу Кореспондент.

Читайте такожУ "Слузі народу" заявили про необґрунтованість звільнення Верланова

Відео дня

Нагадаємо, Сергій Верланов з липня 2015 року по липень 2018 року обіймав посаду партнера юридичної фірми Sayenko Kharenko. У 2015-2017 роках був співголовою комітету з питань правової політики Американської торговельної палати в Україні, а в липні 2018 року Верланова призначили на посаду заступника міністра фінансів. Вже з міністерства він потрапив до ДПС, пройшовши відбір за конкурсом.

Варто зазначити, що в цілому лідерів рейтингу визначали з більше сотні претендентів, які народилися не раніше липня 1979 року. Кожен зі списку претендентів був оцінений від 0 до 10 за трьома параметрами: бал за впливовість у політиці, бал за медійну популярність, бал за наявність публічної довіри. Перші два бали були враховані з  коефіцієнтом 0,4, третій — з 0,2. Підсумковий результат визначав місце політика в рейтингу.

З повним списком можна ознайомитися в №13 журналу Кореспондент.