Кремль відреагував на ініціативу Зеленського / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

У Кремлі заявили, що ініціатива президента України Володимира Зеленського із створення двох військових баз на узбережжі Чорного моря може порушити стабільність у регіоні.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання, чи бачать в Кремлі загрозу від таких планів і як оцінюють таку риторику українського президента.

«Звичайно, потрібно проаналізувати ці заяви. Безперечно, створення будь-яких військових баз - потрібно зрозуміти яких саме баз, про чиї військові бази йдеться. З урахуванням усіх реалій це може мати доволі негативні наслідки для атмосфери стабільності в Чорноморському регіоні - потенційно така небезпека існує», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожЩорічне послання Зеленського в Раді: про що говорив президент

Він наголосив, що необхідна додаткова інформація, щоб зрозуміти, про що йдеться.

На уточнююче запитання УНІАН про те, що з 2014 року до кордонів України передислоковано великі військові сили Росії, і це сприймається нормально, то чому військові бази на українській території можуть загрожувати стабільності, Пєсков сказав: «Хіба в заяві йшлося про українські бази на українській території - там йшлося про військові бази».

За його словами, це можуть бути «найрізноманітніші» бази, і, не маючи інформації, не можна чітко коментувати заяву Зеленського.

Що сказав Зеленський про військові бази

  • Сьогодні, 20 жовтня, в посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України Зеленський заявив, що в Україні побудують "дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону".
  • Також президент повідомив, що в Державному бюджеті на 2021 рік фінансування української армії буде не менше, ніж цього року.