Суд визнав законність перейменування двох київських проспектів / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві.

Про це в коментарі УНІАН повідомив юрист Українського інституту національної пам'яті Сергій Рябенко.

"Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційні скарги Київської міської ради, ВО "Свобода" та Українського інституту національної пам’яті і скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва і прийняв нову постанову, якою відмовив позивачам у задоволенні їхніх позовних вимог щодо скасування рішень Київської міської ради стосовно перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича", - заяви він.

Відео дня

За словами юриста, це рішення вже набрало законної сили, а в сторін, які незгодні з ним є можливість його оскаржити у Верховному суді.

"По Кодексу адміністративного судочинства воно набрало законної сили з моменту проголошення. У сторін, які з цим рішенням незгодні та в учасників процесу звичайно є право його оскаржити в касаційному порядку до Верховного суду, однак там є вичерпний перелік підстав, за яких це рішення взагалі можна оскаржувати", - додав Рябенко.

Читайте також"Ти - сєпар!": у Києві в суді сталася бійка через Бандеру й Шухевича (відео)

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

За словами адвоката Дмитра Біловчука, суд частково задовольнив позовні вимоги директора Інституту правової політики та соціального захисту Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам попередні назви Московський (проспект Бандери) та генерала Ватутіна (проспект Шухевича).

В Окружному адмінсуді пояснили, що ухвалили таке рішення, зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів, а також у зв'язку з відсутністю належного обґрунтування ухвалення даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи прийнято до уваги значний суспільний інтерес.

1 серпня Український інститут національної пам’яті подав апеляційну скаргу на це рішення Окружного адмінсуду Києва.