У Львівській області продовжили карантин / фото УНІАН

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією у Львівській області продовжили карантин. В останні дні в регіоні зростає кількість нових інфікованих коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Читайте такожКарантин в Україні: пленум Верховного суду оскаржує ряд запроваджених обмеженьНа позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про продовження карантину до 1 червня.

Відео дня

Зазначається, що показники інцидентності в регіоні зараз складають близько 14,5. За постановою Кабінету міністрів він повинен становити 12.

З початку тижня в області лабораторно підтвердили понад 300 нових випадків коронавірусу. Крім того, було зафіксовано 12 летальних випадків.

Також в регіоні фіксують збільшення завантаженості ліжок у лікарнях. Зараз цей показник становить 21%.

Тим часом у Закарпатській області з 1 червня прийняли рішення послабити карантин – у регіоні відновлять спортивні заходи, а також роботу транспорту і готелів.

Про це написав голова Закарпатської ОДА Олексій Петров у Facebook.

За його словами, кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення в області становить 11,48 (при заявленому показником не більше 12 осіб на 100 тисяч населення). Тому було прийнято рішення послабити карантинні обмеження.

Так, з 1 червня в області запустять регулярні і нерегулярні рейси міського, міжобласного та міжнародного значення. Також будуть дозволені спортивні заходи без глядачів (не більше 50 осіб); проведення релігійних заходів, за участю не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі; робота готелів (без ресторанів, басейнів, спа-зон); робота спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників понад 10 осіб); відвідування занять в групах не більше 10 осіб у навчальних закладах

Зазначається, що ослаблення не застосовуються на території карантинних зон, які встановлюються в області. Зберігається масковий режим, дезінфекція та необхідність дотримувати соціальну дистанцію.

«Також розглядається можливість при сприятливій ситуації почати роботу дитсадків з 8 червня», – додав Петров.

Раніше УНІАН писав, що Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.