Фото: REUTERS

Низка неурядових організацій розкритикували проведення саміту 24-26 серпня "Великої сімки" (G7) у Франції через відмову організаторів акредитувати їхніх представників.

Про це інформує DW з посиланням на німецьке інформаційне агентство.

Читайте такожЗеленський поговорив із Туском про неможливість повернення РФ до G7

Відео дня

В уряді це рішення пояснили нестачею місць на заході, хоча у прес-центрі працюють близько тисячі представників ЗМІ.

У відповідь представники неурядових організацій назвали це обмеження "серйозним порушенням свободи слова".

До бойкоту долучилась, зокрема, французька мережа захисту клімату Reseau Action Climat (RAC), до складу якої входять десятки організацій, як от Greenpeace, Oxfam France та WWF.

"Це скандал, що неурядові організації залишаються поза західною демократією", – заявив представник World Vision Марвін Мейєр.

У 2018 році на подію було акредитовано понад сотню незалежних організацій, представники яких зазвичай беруть участь у дискусіях і засіданнях саміту.

Видання також зазначає, що через побоювання масових заворушень у Біарріц протягом 2-3 днів перебуватимуть 13,2 тисяч силовиків.

Як повідомляв УНІАН, раніше телеканал CNN з посиланням на джерела поінформував, що президент США Трамп і президент Франції Еммануель Макрон погодилися, що Росію треба запросити на конференцію "Великої сімки" (G7) у наступному році. За даними телеканалу, пропозицію запросити Росію озвучив Макрон, Трамп погодився.

Росію виключили з "Великої вісімки" у 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ пов’язано з "кримським питанням" і дотриманням Росією Мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.