Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що від США не надходило жодних звернень щодо оприлюднених записів розмов нібито екс-президента України Петра Порошенка та колишнього віце-президента США, ймовірного кандидата від демократів на президентський виборах цього року Джо Байдена.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба повідомив на спільній з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто прес-конференції в Києві за результатами засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Читайте такожСуд зобов’язав Офіс Генпрокурора порушити справу проти Порошенка за заявою Коломойського (документ)

Відео дня

За словами Кулеба, питання так званих плівок є компетенцією правоохоронних органів.

«Я жодних звернень від американської сторони з цього приводу не отримував», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив чергові записи розмов екс-президента України Петра Порошенка і на той час віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, «дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною».

20 травня президент України Володимир Зеленський на прес-конференції повідомив, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених 19 травня записів нібито переговорів Порошенка з Байденом та колишнім державним секретарем США Джоном Керрі. У ході цих розмов від Порошенка начебто вимагали забезпечити звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.

Раніше Шокін, який обіймав посаду генпрокурора у 2015-2016 роках, стверджував, що його змусили написати заяву про звільнення через розслідування проти посадовців компанії Burisma. Він припускав, що компанія Burisma Holdings Limited мала підтримку США. У 2014 році членом ради директорів Burisma став син екс-віце-президента США Хантер Байден.

Суддя Печерського райсуду Сергій Вовк своєю ухвалою зобов’язав Офіс генерального прокурора відкрити кримінальне провадження щодо втручання колишнього віце-президента США Байдена в діяльність екс-генпрокурора України Шокіна.