Ілюстрація / REUTERS

У фіналі Ліги чемпіонів у Києві зустрінуться ФК Реал Мадрид і Ліверпуль. Напередодні матчу вболівальники англійського клубу перетворять центр української столиці в червоне море. Їх буде значно більше, ніж іспанських фанів.

Читайте такожУ центрі Києва встановили гігантський кубок Ліги чемпіонів (фоторепортаж)

Про це розповів науковий співробітник Atlantic Council Пітер Дікінсон у матеріалі журналу "Новое время".

Відео дня

Він зазначає, що для ліверпульців Кубок Європи - це Святий Грааль. Тисячі вболівальників приїдуть без квитків на матч, лише для того, щоб сказати "я там був". І незалежно від результату фіналу вторгнення ліверпульців в Київ обіцяє стати незабутньою подією. "У фанатів Ліверпуля загальносвітова слава найгучніших, яскравих і веселих", - підкреслює Дікінсон.

Він зазначає, що вболівальники Ліверпуля можуть претендувати на володіння найвідомішим гімном - you'll Never Walk Alone (Ти ніколи не будеш один). Він вперше зазвучав на стадіоні Енфілд в 1963 році. "Що б не відбувалося 26 травня, українці будуть чути цю легендарну мелодію весь тиждень", - констатує він.

Розповідаючи про фанів британської команди, Дікінсон зазначає, що жителі Ліверпуля говорять англійською, проте багато українців, вперше зустрівшись з ліверпульцями, можуть в цьому засумніватися. "Ліверпуль - батьківщина одного з найбільш самобутніх регіональних діалектів Британії", - пояснює він.

Повну версію матеріалу читайте в новому номері журналу "Новое время" від 24 травня 2018 року.